Expats ABCD

Het Expat ABCD


De B staat voor "Be prepared" 


De nieuwe werkcultuur, manier van communiceren en gedrag is anders dan je gewend bent. Met het "Be prepared" onderdeel bereiden we samen de afspraken voor. Wat kun je verwachten in een bepaald gesprek, wat verwachten medewerkers, partners, collega's of klanten van je. Hoe ga je hiermee om. Ook de interpretatie van emails is een belangrijk onderdeel.


De C staat voor "Cultural Awareness"


Wees bewust van de cultuurverschillen en de impact hiervan op de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie. Bepaalde verwachtingen, bepaald gedrag komt voort uit onze culturele waarden. Met dit onderdeel leer je het verschil tussen "wat is persoonlijkheid en wat is cultuur" te herkennen en erkennen.


De D staat voor "Dutch Culture"


De Nederlandse cultuur staat voor openheid en directheid. Maar waar komt dat nou eigenlijk vandaan en hoe ga je ermee om? Van een cultuur zijn de rituelen, helden en symbolen het makkelijkst zichtbaar en te vinden via zoekmachines. De onderliggende normen en waarden begrijpen en herkennen leer je in dit onderdeel. 


We kunnen het op 2 manieren doen. Live of op afstand?


1. Live, bij jullie op kantoor

Live heeft gezien de gewenste interactie de voorkeur. Werk je corona - proof, dan kom ik graag naar jullie toe om de sessies  live te doen. We starten om 9:30 uur en rond 17:00 uur zijn we klaar. Na een week kom ik terug en doen we de 2de dag. 


2. Op afstand, via Zoom of Teams

Wel zo prettig als iedereen op afstand zit of werken op kantoor nu niet is toegestaan door de corona maatregelen.

Een hele dag achter elkaar beeldbellen is echt te intensief, zelfs met pauzes ertussen – ik spreek uit ervaring.

Daarom hakken we het op in vier sessies van een dagdeel, verspreid over vier dagen. Ook pittig, maar goed te doen.Bonus: Nazorg consult


Na afloop van de dag gaat iedereen weer aan de slag. Het is erg fijn om twee weken na de sessie nog eens te reflecteren. Dit doen we op afstand in een sessie van max. 2 uur. 


Wat is de investering?


De ABCD sessies kosten € 5500 exl. BTW  (meestal 1 op 1 sessies,  maximaal 4 personen). Dit bedrag is inclusief

   intake vooraf van een uur

   2 hele dag onsite of 4 dagdelen online - in overleg

   nazorg consult van max 2 uur

    En natuurlijk voor u specifiek worden de relevante landen behandeld


U kunt nu 2 dingen doen


Optie 1: Doorgaan en alles laten gebeuren


Natuurlijk zal het weer een keer loslopen. Toch? De collega leert vanzelf over de Nederlandse cultuur.

En past zich vanzelf aan. Of niet? Hoe gaat dat in het team? Gaat de Expat na een tijdje uitvallen?

Of zelfs terug naar het land van herkomst? Waarmee alle gedane investeringen verdampen. En de kennis en kunde ook nog eens verdwijnt...Optie 2: We bellen of de ABCD sessies iets voor je is


Dat kost niks. Alleen een beetje tijd.


Doorpakken?

Bel of whatsapp me op 06-29279002


Liever per email? Vul dan het contactformulier in. Voor wie is het Expat ABCD?


Het programma 'The Expat ABCD'  richt zich op Expats die in een Nederlandse of Internationale werkomgeving terecht zijn gekomen. 


Waarom is het ABCD eigenlijk nodig?


Uit onderzoek blijkt dat mensen uit verschillende landen en culturen altijd door een emotiecurve gaan (in het zogenaamde Acculturation process). Deze curve kent verschillende fases. Na de eerste euforie van het nieuwe land en nieuwe dingen ontdekken,  komt altijd een enorme dip.

Bij de een is deze dip dieper dan bij de ander. Maar het komt zeker. Mensen beginnen hun oude omgeving te missen en op feestdagen zijn er veelal geen familie of vrienden. Het verlangen naar het thuisland. Twijfel en wanhoop slaan toe. 


En de ABCD sessies lossen dat allemaal op?


Het is natuurlijk geen toverformule, maar kennis, inzicht en bewustwording van zowel het proces als de nieuwe (werk) omgeving helpen enorm in het stuk belonging, het thuisvoelen. 


Wat staat er op het programma?


Het ABCD bestaat uit:


A staat voor het Acculturation proces.

Uit onderzoek blijkt dat Expats door een emotiecurve gaan waar ze onderweg voor uitdagingen komen te staan. Wanneer het nieuwe leven het 'normale' leven wordt komen er onzekerheden en twijfels. In het onderdeel A van het ABCD traject leer je hiervan bewust te worden en om te gaan met de uitdagingen die het Expat leven met zich meebrengt. Copyright © Alle rechten voorbehouden